Ukrainian Time

Соціальне таксі та облаштування пляжу на Набережній: що вирішили на засіданні Кам’янського виконкому


Соціальне таксі та облаштування пляжу на Набережній: що вирішили на засіданні Кам’янського виконкому
24 Квітня
15:33 2019

До початку літнього сезону для жителів Кам’янського облаштують зону відпочинку на пляжі по вулиці Набережній. Таке рішення ухвалив виконавчий комітет Кам’янської міської ради на засіданні 24 квітня. Роботи планують почати вже в травні – на пляжі приберуть сміття, обріжуть дерева та кущі, приведуть в належний стан громадські туалети та завезуть пісок. Для відвідувачів облаштують фонтанчики з питною водою, відремонтую лавки. Всі ці роботи мають бути виконані до 30 травня. Окрім того, протягом червня-вересня в зоні відпочинку забезпечать постійне чергування медиків та рятувальників, для яких також зроблять необхідні для роботи умови.

А з 1 червня, згідно порядку, який підтримав виконком, для дітей з обмеженими можливостями почне працювати соціальне таксі. Для цього використовуватимуть обладнані підйомниками автомобілі ГАЗ 2705 та ГАЗ 32213. Діятимуть вони на базі соціальних терцентрів Підвденного та Дніпровського районів міста та надаватимуть послуги дітям із захворюваннями опорно-рухового апарату від 3 до 18 років. Ініціативу “Соціального таксі” запропонувала фракція ВО “Свобода” на березневій сессіі міськради. Пізніше планується поширити послугу на інші категоріі містян з обмеженими можливостями.

Також містян чекає підвищення тарифів на вивезення сміття. Таке рішення виконком прийняв на за ініціативикомунального підприємства “Кам’янське автотранспортне підприємство 042802”. Комунальники аргументували необхідність переглянути тарифи підвищенням мінімальної заробітньої платні та суттєвим здорожчанням автомобільних шин, акумуляторів та палива. Таким чином, для жителів багатоквартирних будинків Кам’янського тариф на вивезення сміття становитиме 19,87 гривень на місяць. В приватному секторі ціна буде вищою – 22,93 грн. на місяць. Рішення виконавчий комітет прийняв більшістю голосів, проти проголосував Іван Омеляненко і один утримався.

Поза тим, на виконкомі підбили підсумки опалювального періоду, видали дозволи на розміщення та демонтаж реклами та ухвалили рішення про нагородження міськими відзнаками ветерана органів внутрішніх справ Олександра Зінченко, учасника бойових дій на Донбасі Ігоря Макіду, начальник відділу організації праці та заробітної плати акціонерного товариства «Дніпроазот» Володимира Соболя та голову Карнаухівської селищної ради Тетяну Фріске.

Наші Соцмережі