Ukrainian Time

Суд заарештував майно директора одного із заводів «Мотор Січ» через фінансування «ДНР»


Суд заарештував майно директора одного із заводів «Мотор Січ» через фінансування «ДНР»
22 Серпня
14:50 2019

Жовтневий районний суд Маріуполя заарештував майно директора Сніжнянського машинобудівного заводу (СМЗ) АТ «Мотор Січ». Про це йдеться в рішенні суду №263/12173/19.

Підприємство знаходиться на тимчасово неконтрольованій території Донецької області, його керівництво підозрюють у фінансуванні так званої «ДНР». Директором підприємства є Олександр Недашківський.

Згідно з матеріалами клопотання слідчих СБУ, після 7 квітня 2014 року директор і начальник фінансового відділу «СМЗ» прийняли рішення про продовження діяльності відокремленого підрозділу АТ «Мотор Січ» – «Сніжнянського МЗ» – на території, яка тимчасово підконтрольна терористичній організації «ДНР».

Одночасно, з метою приховати причетність посадових осіб відокремленого підрозділу до фінансування терористичної організації і оплати СМЗ, так званих «податків та інших обов’язкових платежів» у «Центральний республіканський банк ДНР» (ЦРБ ДНР), була впроваджена схема проведення операцій з суб’єктами підприємницької діяльності, які знаходяться як на території України, так і на території Російської Федерації. Всі ці компанії контролювались однією людиною, яка оголошена в розшук.

Серед підприємств, з якими співпрацював СМЗ, у тексті судового рішення називаються ПП «Содєйствіє», ТОВ «Донвуглемет», ТОВ «Торгові системи», ТОВ «Медея» та інші суб’єкти господарювання. З ними, зокрема, укладалися договори, які мають ознаки безтоварних, на покупку товарів (наприклад, керосину, ПММ та ін.), і переводилися кошти на рахунки цих компаній.

Нагадаємо: співробітники СБУ припинили протиправну діяльність групи компаній «Мотор Січ», яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації «ДНР». За 2015 рік «Сніжнянський машинобудівний завод»  сплатив до бюджету «ДНР» понад 32 млн рублів.

Пізніше підприємство «Мотор Січ» спростувало заяву СБУ щодо сплати компанією коштів до «бюджету» підтримуваного Росією угруповання «ДНР».

Джерело: Mind

Наші Соцмережі