Ukrainian Time

Водохреща у Кам’янському: що, де, коли?


Водохреща у Кам’янському: що, де, коли?
13 Січня
23:39 2020

Заступники міського голови Тетяна Завгородня та Костянтин Саусь 10 січня  провели нараду з питань підготовки до проведення традиційних святкових заходів, а саме святкування християнського свята Хрещення Господнє. Це свято є одним з найважливіших церковних свят. В цей день Іоанн Хреститель хрестив Ісуса в річці Йордан.

19 січня освячення води та масові заходи, пов’язані зі святкуванням Богоявлення Господнього на водоймах, відбудуться в декількох місцях.

О 7:00 святитимуть воду в селищі Дніпробуд в районі пляжу та у каналі лівобережного парку. 

Об 11:00 освячення водоймищ проведуть у селищі Романкове, в районі жіночого монастиря санаторій «Дніпровський» та у селищі Світле, в районі ставка.

У зазначених місцях забезпечуватиметься чергування медиків, правоохоронців та рятувальників.

У 2020 році  свято припадає на неділю. Тож бажано здійснити занурення в освячену воду в світлий час доби у спеціально відведених для цього місцях.

Медики радять проконсультуватися зі своїм лікарем-терапевтом щодо занурення у крижану воду. Важливо пірнати не на голодний шлунок, не вживати перед цим алкогольні напої. Оптимальний час для знаходження в крижаній воді тим, хто пірнає вперше – 10 секунд Після цього радять вдягнути сухий одяг і зігрітися гарячим чаєм.За народними віруваннями купання на Водохрещу забезпечить міцне здоров’я на цілий рік. Медики підтверджують, що такого роду стрес організму (занурення в крижану воду) добре зміцнює імунітет людини.

Наші Соцмережі