Ukrainian Time

Програма «Родина Героя» активно впроваджується у Кам`янському


Програма «Родина Героя» активно впроваджується у Кам`янському
18 Січня
15:08 2020

Станом на початок 2020 року у місті проживає 80 членів родин загиблих учасників АТО. Допомога таким родинам важливе питання, яким переймається міська влада. 

Так створена спеціальна програма допомоги «Родина героя», що має кілька основних напрямків: виплата сім’ям загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил щомісячної матеріальної допомоги у розмірі 2 500 гривень, надання додаткових пільг у розмірі 50% на оплату за житлово-комунальні послуги, надання одноразової щорічної матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових проблем в розмірі 10 тисяч гривень тощо. Департамент соціальної політики повідомляє, що у 2019 році на реалізацію заходів Програми було виділено понад 2 млн 660 тис грн. 

Протягом минулого року додаткові пільги у розмірі 50% на оплату житлово-комунальних послуг отримала 61 особа, на загальну суму понад 210 тисяч гривень. 

Бібліотеки, театр, музей міста забезпечують безкоштовне відвідування  заходів сім’ями учасників антитерористичної операції та сім’ями військовослужбовців, загиблих під час проведення АТО. На контролі тримається медичне забезпечення послуг, а також вирішується питання у безкоштовних ліках при амбулаторному лікуванні.

Кам’янська міська рада у грудні внесла зміни до Програми «Родина героя» та запланувала необхідні видатки на реалізацію цієї Програми вже у 2020 році. Це означає, що родини наших героїв і надалі будуть отримувати необхідну допомогу від міської влади. 

Наші Соцмережі