Ukrainian Time

Сувора відповідальність за порушення карантину.


Сувора відповідальність за порушення карантину.
19 Березня
09:30 2020

Прийнявши 17-го березня законопроект №3219, Верховна Рада України визначилася з жорсткими заходами у запобіганні поширенню епідемії коронавірусу в Україні.

Коротко, ухвалені норми виглядають так: за порушення правил карантину українці повинні будуть сплатити штраф від 17 до 34 тисяч гривень

Посадові особи, які не дотримуються норм продиктованих епідеміологічною ситуацією мають сплатити штраф – 34-170 тис. грн. 

Законом передбачені і більш суворі санкції до порушників санітарних норм і правил. Нехтування нормами запобігання інфекційним захворюванням призведе до штрафів в розмірі 17-51 тис. грн. або арешту строком до 6 місяців. Також посилюється кримінальна відповідальність за порушення норм, спрямованих на боротьбу з інфекційними захворюваннями.

Основні норми новітнього закону:


    – робота дистанційно або відпустка;
    – адміністративна відповідальність за порушення обсервації; 

    – кримінальна відповідальність за зараження коронавірусом (штрафи від 17 до 51 тис. грн. або позбавлення волі строком від 5 до 8 років, якщо дії призвели до смерті);
    – заборона на проведення заходів державного нагляду і контролю;
    – надбавки в 200% медпрацівникам, які працюють для ліквідації епідемії;
    – заборона притягнення до адміністративної відповідальності іноземців та осіб без громадянства, які не встигли виїхати з України через карантин.

Наші Соцмережі