Ukrainian Time

«Рокобан». Остаточне рішення на паузі.


«Рокобан». Остаточне рішення на паузі.
21 Березня
21:37 2020

Однією з найбільш широко обговорюваних в нашому місті тем від осені 2019 року залишається прагнення київської приватної фірми «Рокобан» відкрити у Кам’янському виробництво зі зберігання і переробки небезпечних відходів.

Варто нагадати, що кілька разів призначувані громадські слухання з цього питання, з різних причин стільки ж разів і відмінялися. Та ось нещодавно були призначені нові громадські слухання на 24 березня в ресторані «Європейський», де городянам пропонувалося висловитися щодо того, чи згодні вони з відкриттям шкідливого виробництво у Кам’янському.

Треба розуміти, що за законодавством, без проведення громадських слухань, «Рокобан» не може отримати право на відкриття виробництва. Однак громадські слухання знову скасовано, оскільки в країні оголошено карантин, пов’язаний з епідемії смертельного коронавірусу. Масові зібрання громадян, а отже і громадські слухання, заборонені законом.


Додатково варто зауважити, що 17 березня на сайті Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища з’явилася офіційна інформація. У ній зазначається, що на період карантину відомство громадських слухань не проводитиме, а без участі представника зазначеного міністерства громадські слухання юридичної сили не матимуть.

Однак, на цьому історія з відкриттям шкідливого виробництва у Кам’янському ще далека до остаточного завершення. Попри перенесення термінів проведення слухань, «Рокобан», скоріше за все, оголосить нові громадські слухання, вже по закінченню карантину. З огляду на нові обставини, у кам’янчан з’явилися нові можливості для висловлення своїх думок, пропозицій і побажань за вказаними нижче контактними телефонними номерами і електронними поштовими скриньками.

ovd@menr.gov.ua; gladun@menr.gov.ua; tischenkova@menr.gov.ua

Телефони міністерства: 044-206-31-40, 044-206-31-10, 044-206-31-50 

Наші Соцмережі