Ukrainian Time

У Білорусі фанати відмовилися ходити на футбол, бо не вірять офіційній статистиці щодо COVID-19


У Білорусі фанати відмовилися ходити на футбол, бо не вірять офіційній статистиці щодо COVID-19
01 Квітня
11:28 2020

У Білорусі фанати клубу «Німан» з міста Гродно заявили про бойкот національного чемпіонату з футболу через недовіру до офіційної статистики щодо поширення коронавірусної інфекції. Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

«Білоруський чемпіонат з футболу не був припинений, попри епідемію коронавірусу. Ігри транслюють там, де раніше й не подумали б цього робити. І здебільшого дивуються з нас, сміються», – ідеться в заяві фанатів футбольного клубу.

У зверненні до інших активних вболівальників вони зазначають: доки суспільству брехатимуть про реальну картину поширення захворювання, гродненські вболівальники не відвідуватимуть як домашні, так і виїзні матчі своєї команди. Фанати «Німана» закликають приєднатися до своєї акції також уболівальників інших клубів. Цей заклик уже підтримали ультрас солігорського «Шахтаря».

Гродненці також закликали Білоруську федерацію футболу призупинити чемпіонат, як це зробили у всьому світі.

Білорусь залишилася єдиною країною Європи, де національний футбольний чемпіонат та інші масові спортивні заходи не були призупинені в зв’язку з епідемією.

У Білорусі також офіційно не оголошений карантин через коронавірус. Президент Олександр Лукашенко називає інформацію про коронавірус «психозом».

Наші Соцмережі