Ukrainian Time

Коронавірус вперше виявили у мешканця Кам’янського


Коронавірус вперше виявили у мешканця Кам’янського
09 Квітня
14:17 2020

Головна інформація: мешканець Кам’янського уражений коронавірусом — чоловік віком понад 40 років, який працює на Дніпровському металургійному комбінаті. Живе без родини. Наразі інфікований перебуває в Дніпрі. Він госпіталізований до лікарні № 21. 

Як відомо, у Кам’янському від початку карантинних заходів створені спеціальні мобільні групи фахівців завданням яких є стеження за кам’янчанами, що прибули з-за кордону і перебувають на самоізоляції. Постійно відбувається медичний нагляд, моніторинг стану здоров’я, відвідування лікарями.

8 квітня лабораторним центром міста Дніпро було проведено 150 аналізів, що привезли з Кам’янського і один за результатами необхідного тестування виявився позитивним на COVID-2019. Аналіз пацієнту робили через виявлену раніше у нього пневмонію або запалення легенів.

Міський голова Андрій Білоусов терміново скликав оперативну нараду з цього приводу, де були проговорені необхідні дії і роздані чітки вказівки за даним фактом.

Так, правоохоронними органами вже зібрана вся необхідна інформація про інфікованого, встановлена кількість і коло людей, з якими він мав контакти чи спілкування. Наразі всі вони ізольовані і перебувають під наглядом медичних служб. Помешкання, де жив хворий, дезинфіковано. Міським відповідальним службам дані розпорядження слідкувати і контролювати ситуацію з першим випадком заховрювання на коронавірус у нас в місті. 

Андрій Білоусов наголосив: «Ситуація знаходиться під контролем. Але я в черговий раз закликаю кам’янчан з усією відповідальністю поставитися до дотримання карантину.»

Наші Соцмережі