Ukrainian Time

Кам’янське: карантин послаблено, але продовжено


Кам’янське: карантин послаблено, але продовжено
13 Травня
10:39 2020

Попри певні карантинні послаблення, термін самого карантину продовжено до 22 травня 2020 року. Зокрема продовжено заборону на проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, індивідуальних тренувальних занять (біг, хода, їзда на велосипеді, фігурне катання, рух на активних візках спортсменів з інвалідністю).

Від сьогодні, 12 травня 2020 року, введено певні послаблення, зокрема дозволено:

  • роботу суб’єктів господарювання торговельного (виключно в магазинах, зокрема магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення за умови забезпечення персоналу та відвідувачів засобами індивідуального захисту, перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів;
  • діяльність з надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках просто неба за умови забезпечення дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як двох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років) та за умови забезпечення персоналу та наявності у відвідувачів засобів індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
  • діяльність адвокатів, нотаріусів, аудиторів та психологів;
  • надання стоматологічної допомоги.

Особливу наголошується, що керівники суб’єктів господарювання усіх форм власності мають забезпечити неухильне виконання вимог санітарно-епідеміологічних норм, розроблених Головним державним санітарним лікарем України.

Шановні кам’янчани! Послаблення карантину – це не привід забути про всі запобіжні заходи: необхідність носити маску, дотримуватись соціальної дистанції, часто мити або обробляти руки дезінфікуючими засобами та уникати великих скупчень людей. Сьогодні кожен має залишатись відповідальним, адже саме від нас залежить коли саме країна зможе повернутись до нормального життя.

Наші Соцмережі