Ukrainian Time

Дошкільні заклади зможуть прийняти не всіх


Дошкільні заклади зможуть прийняти не всіх
28 Травня
19:24 2020

Нещодавно, 20 травня Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів. За дорученням Кам’янського міського голови Андрія Білоусова заклади дошкільної освіти міста розпочали підготовку до відновлення роботи з 1 червня.

За повідомленням департаменту з гуманітарних питань міської ради, наразі здійснюється формування груп за заявами батьків, спеціальне облаштування приміщень ігрових і спальних кімнат з метою дотримання вимог запобігання поширенню коронавірусу та усунення ризиків, пов’язаних з роботою в період карантину. Паралельно цьому триває роз’яснювальна робота з працівниками закладів щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та здійснюється закупівля необхідної кількості засобів індивідуального захисту, дезінфекційних та мийних засобів з урахуванням вимог постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020р № 25. 

Підготовка закладів буде триватиме до 29 травня.

Разом з тим, на період карантину, з метою забезпечення виконання протиепідемічних заходів, у закладах дошкільної освіти буде обмежено доступ батьків та інших осіб, ранковий прийом дітей проводитиметься у спеціально відведеному місці, з обов’язковим температурним обстеженням та обробкою рук дитини антисептиком. Персонал закладів повинен забезпечувати у приміщеннях дезінфекцію поверхонь кожні 2 години, вологе прибирання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів.

Іще однією важливою умовою для відновлення роботи закладу є обмеження кількості дітей в групах для забезпечення дистанції між дітьми та персоналом. З огляду на це, заклади дошкільної освіти не зможуть прийняти всіх бажаючих, тож, змушені звернутися до батьків з проханням користуватися послугами закладу у разі неможливості поєднувати роботу та догляд за дитиною.

В разі коли підготовчий етап (25 – 29 травня) буде успішним, то 1 червня в місті зможуть відновити свою роботу 250 груп у 49 садочках, які приймуть близько 4,5 тисячі дітей. Шість закладів дошкільної освіти (ДНЗ№14 «Берізка», №20 «Світанок», №21 «Струмочок», №39 «Ромашка», дошкільні підрозділи НВО-ліцею НІТ, НВК №24) відновлять роботу після завершення ремонтних та профілактичних робіт.

Очільники департаменту зазначають, що відновлення роботи закладів дошкільної освіти не є завершенням карантину, а лише частиною його послаблення, тому звертаються до батьків з проханням відповідально поставитись до прийняття рішення щодо відвідування дитиною дитячого садочку, неухильно дотримуватись встановлених правил, піклуватися про власну безпеку, безпеку дітей та співробітників закладу.

Наші Соцмережі