Ukrainian Time

У Кам`янському продовжуються ремонти закладів освіти


У Кам`янському продовжуються ремонти закладів освіти
31 Травня
08:55 2020

В нашому місті тривають масштабні капітальні ремонти. До ладу приводять не тільки лікарні Кам’янського, але й різноманітні заклади освіти. В 2020 році капітальні та поточні ремонти планується здійснити в більш ніж 30 навчальних закладах міста і витрати на це близько 40 мільйонів з місцевого бюджету.

Нещодавно Кам’янський міський голова Андрій Білоусов здійснив перевірку виконання ремонтних робіт у школах та дитячих садках міста. Особливу увагу було приділено загальноосвітнім школам № 9 та № 25, а також дошкільному відділенню при лицеї №2.

У школі № 25 відбуваються будівельні роботи з облаштування ресурсної кімнати. Ця кімната забезпечить належні і гідні умови для дітей з особливими освітніми потребами. Сюди вже було закуплено нові меблі та необхідне обладнання.

У школі № 9 відбуваються роботи з капітального ремонту їдальні. Роботи планують завершити через 2 місяці. Проектом передбачено капітальний ремонт самого приміщення їдальні, заміну комунікацій, встановлення пластикових вікон, установку нових меблів і технологічного устаткування. Слід зазначити, що також здійснюється ремонт актового залу за кошти школи та допомоги батьків учнів.

Відбуваються роботи з утеплення фасаду дитячого оздоровчого садочку при ліцеї НІТ №2. Це робиться коштом корпорації «НЕФКО».

 «В 2020 році з місцевого бюджету передбачено близько 40 мільйонів гривень на капітальні та поточні ремонти наших шкіл та садочків. Ці кошти підуть здебільшо на капітальні ремонти старих дахів, фасадів, створення 8 ресурсних кімнат і ресурсного центру в Південному районі міста, а також капітальний ремонт кількох їдалень. Зараз ми працюємо над залученням коштів за надзвичайною кредитною програмою з боку Міністерства фінансів України. Це будуть кредитні гроші Європейського Інвестиційного банку (ЄІБ) і за рахунок цих коштів ми плануємо приступити до повної реконструкції школи № 16 та гімназії № 11. Паралельно ми працюємо над залученням кредитних коштів ЄІБ для утеплення 17 закладів освіти та охорони здоров’я. Це наші провідні лікарні, а також ряд шкіл і дитячих садків. У цьому році ми розробляємо необхідну проектно-кошторисну документацію і з січня 2021 року плануємо приступити до ремонтних робіт», – зазначив міський голова Андрій Білоусов.

Наші Соцмережі