Ukrainian Time

Чужого лиха не буває


Чужого лиха не буває
17 Червня
14:48 2020

На світанку 14 червня до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в багатоквартирному житловому будинку на вул.  Дубініна, 5. На щастя, загиблих і постраждалих внаслідок пожежі немає, проте, в будинку повністю вигорів дах і впали перекриття другого поверху .

На думку фахівців, капітально ремонтувати і відновлювати згорілий будинок економічно недоцільно. Є загроза обвалення конструкцій стелі між першим і другим поверхом.

Натепер усіх мешканців згорілого будинку розселили. Частина людей переїхала до родичів, частина скористалася гуртожитком. Силами міських комунальних служб та Муніципальної гвардії мешканцям допомогли перевезти речі. Одна жінка похилого віку, з інвалідністю по зору, направлена до міської лікарні №7. На черговій сесії Кам’янського міської ради буде розглядатися питання надання грошової компенсації погорільцям на придбання рівноцінного житла.

Волонтери Каменського не залишилися осторонь і одразу почали збирати допомогу для погорільців. Уже в понеділок, 15 червня, перші постраждалі від пожежі отримали предмети першої необхідності, побутову хімію, продукти, тощо. Допомогу збирали активісти відомої в місті благодійної організації «Міністерство Добрих Справ».



Чи не найбільшої скрути зазнала багатодітна родина, що мешкала в цьому будинку. Завдяки оперативності, перші необхідні речі і харчі їм вже доправили. Батьки в цій родині – сироти, допомоги на дітей не отримують, прописки у них теж немає, хоча виросли в одному з інтернатів Кам’янського. Вони звернулися до міського голови Андрія Білоусова з проханням про придбання однокімнатної квартири, щоб діти цієї родини не блукали, а жили в своїй квартирі.

На даний момент йде збір допомоги всім, хто внаслідок пожежі втратив домівку. За інформацією волонтерів посилки для погорільців ідуть навіть з інших міст.

Наші Соцмережі