Ukrainian Time

Клименко став новим міністром внутрішніх справ України


Клименко став новим міністром внутрішніх справ України
07 Лютого
12:18 2023

Ігор Клименко став новим міністром внутрішніх справ. Рішення про його призначення сьогодні було ухвалено на засіданні Верховної Ради.
"Рада призначила Клименко І.В. на посаду міністра внутрішніх справ України", – написав народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами представляв новопризначеного голову МВС прем’єр – міністр Денис Шмигаль.
За призначення Клименка проголосували 321 народний депутат.
Голосування по фракціях
"Слуга народу" – 224 "Европейська солідарність" – 0 "Батьківщина" – 18 "Платформа за життя та мир" – 18 "За майбутнє" – 13 "Голос" – 1 "Довіра" – 13 "Відновлення України" – 17 Позафракційні – 17

Що відомо про Ігоря Клименка
Ігор Володимирович Клименко народився 1972 року в Києві. Закінчивши Харківський військовий університет 94-го, Клименко пішов служити в армію. У 2013 році захистив кандидатську дисертацію з психології, у 2019 – докторську.
Служба Клименко в органах внутрішніх справ розпочалася 1998 року. Першу високу посаду він обійняв 2015-го, очоливши департамент кадрового забезпечення Національної поліції України.
Вже через два роки Клименка було призначено заступником голови цього відомства, а у 2019 році став головою Національної поліції України.

Зміна міністра внутрішніх справ
На початку 2023 року, 18 січня, у Броварах сталася страшна трагедія. Вертоліт ДСНС звалився прямо на один із житлових мікрорайонів міста. Внаслідок катастрофи загинули 14 людей, у тому числі дитина та керівництво МВС, яке знаходилося на борту гвинтокрила.
Серед керівників міністерства загинули міністр, перший заступник міністра та державний секретар МВС.
У зв'язку з трагедією, причини якої розслідуються до цього дня, уряд призначив голову Нацполу Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ та поклав на нього виконання обов'язків голови МВС.

Наші Соцмережі