Ukrainian Time

Зеленський: Табу на далекобійні ракети для України вже знімається


Зеленський: Табу на далекобійні ракети для України вже знімається
17 Лютого
21:10 2023

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в п’ятницю, 17 лютого, розповів, що табу на постачання далекобійних ракет Україні вже «знімається».
Глава держави відзначив результати "дипломатичного марафону" України, що триває.
"Вже створено танкову коаліцію для України, знімається табу щодо постачання далекобійних ракет, є нові досягнення в посиленні української артилерії, світ уже почув, наскільки необхідно для загальносвітової безпеки створення авіаційної коаліції для України", — сказав він.

Зеленський також повідомив, що наступного тижня Україна представить "важливу резолюцію" в Генасамблеї ООН.
Глава МЗС України Дмитро Кулеба раніше називав далекобійні ракети однією з трьох тем озброєнь (разом з танками та винищувачами), щодо яких союзники України поки не мають політичного рішення. У січні партнери погодилися передати Україні перші важкі західні танки – Leopard, Challenger 2 та M1 Abrams.
3 лютого прессекретар Пентагону Патрік Райдер підтвердив, що до нового пакету військової допомоги Україні на 2,175 млрд доларів входять снаряди GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb) з радіусом дії 150 км. Агентство Bloomberg повідомляло, що після укладання контракту на виробництво GLSDB на їх постачання потрібно близько дев'яти місяців.

Наші Соцмережі