Ukrainian Time

Канада запровадила нові санкції проти Ірану: хто потрапив під обмеження


Канада запровадила нові санкції проти Ірану: хто потрапив під обмеження
27 Лютого
18:19 2023

У понеділок, 27 лютого, Канада запровадила нові санкції проти Ірану.
Про це повідомляє сторінка МЗС Канади.
Влада Канади включила ще 12 фізичних осіб до списку санкцій щодо Ірану. Нові фігуранти пов'язані із порушенням прав людини в Ірані.
"У сьогоднішньому списку санкцій високопосадовці Корпусу вартових ісламської революції та сил правопорядку, які брали участь у грубих та систематичних порушеннях прав людини в Ірані", – йдеться у повідомленні.

У список внесли наступних осіб:
Мортеза Світ Агай, командувач воєнізованими формуваннями Басідж у Санандаджі, провінція Курдистан; Ісмаїл Зорею Куша, губернатор провінції Курдистан; Сейєх Садег Хоссейні, генерал КВІР і командувач корпусу Бейт аль-Моккадас КВІР у провінції Курдистан; Рахім Джаханбахш, другий бригадний генерал ЛЕФ і командувач ЛЕФ у провінції Західний Азербайджан.
"Сьогоднішні заходи забороняють вести справи із зазначеними у списку особами, фактично заморожуючи будь-які активи, які вони можуть мати у Канаді. Особи, внесені до списку у зв'язку з грубими та систематичними порушеннями прав людини, також не допускаються до Канади", – додали в МЗС.

Нагадаємо, що Канада ввела санкції проти Росії, Ірану та М'янми через ймовірні порушення прав людини урядами країн.
Канадське розвідувальне агентство розслідує повідомлення від людей, які проживають у країні та отримали погрози вбивством з боку Ірану.

Наші Соцмережі