Ukrainian Time

Лукашенко заявив лідеру Китаю, що підтримує його мирний план по Україні


Лукашенко заявив лідеру Китаю, що підтримує його мирний план по Україні
01 Березня
16:38 2023

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко під час візиту до Китаю заявив, що його країна повністю підтримує "мирний план" Пекіна.
Про це сказав Лукашенко під час зустрічі із лідером КНР Сі Цзіньпіном.

"Сьогоднішня зустріч (1 березня – ред.) проходить у дуже складний час, який вимагає нових, нестандартних підходів і відповідальних політичних рішень. Вони повинні бути направленні на не допущення скочування до глобального протистояння, в якому не буде переможця.
Ви про це чітко, однозначно, пунктуально недавно заявили, звертаючись до світової спільноти. Саме тому Білорусь виступає з пропозиціями про мир і цілком підтримує висунуту вами ініціативу про міжнародну безпеку".
Передісторія:
У середу 28 лютого Лукашенко прибув до Китаю для зустрічі з лідером КНР Сі Цзіньпіном. 24 лютого китайське Міністерство закордонних справ Китаю опублікувало так званий "мирний план" зі своїми ідеями щодо врегулювання війни Росії проти України. Оприлюднений документ складається з 12 пунктів, серед яких повага до суверенітету всіх країн, припинення воєнних дій і відновлення мирних переговорів.

Наші Соцмережі