Ukrainian Time

Посол РФ пояснив, чому Москва оголосила Угорщину недружньою країною


Посол РФ пояснив, чому Москва оголосила Угорщину недружньою країною
30 Березня
13:02 2023

Російська Федерація внесла Угорщину до списку так званих недружніх країн через приєднання до європейських санкцій. Про це заявив посол Росії в Угорщині Євгеній Станіславов.
Станіславов заявив, що, попри спроби Угорщини відстоювати власні інтереси, які часто суперечать політиці ЄС, "факт залишається фактом: Угорщина підписалася під усіма антиросійськими санкційними пакетами Брюсселя і змушена їх суворо виконувати".
Він додав, що Будапешт демонструє прагматичну позицію, від якої поки що не збирається відмовлятися "навіть під тиском своїх союзників по ЄС і НАТО".
Посол заявив, що РФ "тримає канали діалогу відкритими заради збереження накопиченого за минулі роки багажу позитивних напрацювань".
Слід зазначити, що Угорщина потрапила у російський список недружніх країн ще в березні минулого року разом з усіма країнами ЄС, G7 та Україною.
Як відомо, Угорщина послідовно виступає проти санкцій щодо РФ, а також не надає Україні військову допомогу.
Нагадаємо, в адміністрації угорського прем'єра Віктора Орбана заявили, що попри ордер на арешт президента Росії Владіміра Путіна, виданий Міжнародним кримінальним судом, в Угорщині не стануть арештовувати російського лідера, якщо він приїде в країну.

Наші Соцмережі