Ukrainian Time

Суд відхилив позов УПЦ МП до заповідника “Києво-Печерська лавра”


Суд відхилив позов УПЦ МП до заповідника “Києво-Печерська лавра”
30 Березня
19:27 2023

Суд відмовив у забезпеченні позову Української православної церкви московського патріархату до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра". УПЦ МП просила не допустити її виселення з території Лаври.
Про це повідомляє Telegram міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка та ухвалу Господарського суду міста Києва.
"Суд відмовив у забезпеченні позову по справі №910/4552/23 від УПЦ до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови договору, застосування наслідків недійсності розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю", – йдеться в повідомленні.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку та строк, встановлені статтями 254-257 ГПК України.
Нагадаємо, національний заповідник "Києво-Печерська лавра" не планує продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Ченцям монастиря радять залишити монастир до 29 березня.
Проте представники УПЦ МП досі знаходяться на території Києво-Печерської Лаври, хоча мали звільнити її з 29 березня. Там зібралися й віряни, які блокують входи до заповідників, аби завадити роботі комісії.
Міністерство культури та інформаційної політики подало заяву до поліції через блокування роботи комісії.

Наші Соцмережі