Ukrainian Time

В Євросоюзі перевіряють, чи не приховував Telegram кількість своїх користувачів


В Євросоюзі перевіряють, чи не приховував Telegram кількість своїх користувачів
30 Серпня
14:27 2024

Офіційні особи Євросоюзу з’ясовують, чи не приховував Telegram кількість своїх користувачів, щоб уникнути регулювання відповідно до “Закону про цифрові послуги” (Digital Services Act, DSA).
Об’єднаний дослідницький центр – департамент Європейської комісії, виконавчої гілки влади ЄС – проводить технічне розслідування, намагаючись визначити справжню кількість користувачів платформи у блоці. Чиновники також обговорюють це питання з Telegram, повідомляє Financial Times.

"У нас є спосіб за допомогою наших власних систем і розрахунків визначити, наскільки точними є дані про користувачів", – заявив речник ЄК з питань цифрових технологій Томас Регньє.

Раніше цього року Telegram заявляв, що має 41 млн користувачів у ЄС. Хоча цього місяця компанія мала надати оновлену цифру, вона повідомила лише, що має “значно менше, ніж 45 мільйонів щомісячних активних користувачів у ЄС”.
Офіційні особи стверджують, що нерозкриття фактичної кількості користувачів Telegram вже є порушенням DSA. При цьому вони вірять, що розслідування виявить, що платформою користуються понад 45 мільйонів мешканців ЄС.
Ця цифра є важливою, оскільки сервіси, які мають понад 45 млн користувачів, визначаються як "дуже великі онлайн-платформи". На них поширюються суворіші правила, передбачені DSA, порушення яких може призвести до штрафу в розмірі до 6% річного доходу компанії.

Наші Соцмережі