Ukrainian Time

На Україну насуваються заморозки: в яких регіонах погода зіпсується


На Україну насуваються заморозки: в яких регіонах погода зіпсується
14 Жовтня
15:07 2024

В найближчі ночі в Україні очікуються перші відчутні заморозки. Не буде виключенням, зокрема, Київ і область.
Про це повідомляють Telegram синоптика Наталки Діденко, прогнози обласних "Укргідрометцентрів".
"17, 18 та 19 жовтня у західних, північних та центральних областях України у нічні години ймовірні заморозки!" – розповіла синоптик Наталка Діденко.
Зокрема, синоптики вже встигли попередити про погіршення погоди в кількох областях. При цьому, заморозки в окремих регіонах ймовірні вже вночі 15 жовтня. А саме:
вночі 16-19 жовтня, в Луцьку та по області, очікуються сильні заморозки в повітрі 0…-3 градусів (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий); вночі та вранці 15 жовтня по Вінницькій області очікуються заморозки на поверхні ґрунту 0…-3 градусів; вночі по Києву 17-19 жовтня заморозки на ґрунті та в повітрі 0…-2 градусів (І рівень небезпечності, жовтий); вночі по Київській області 17-19 жовтня сильні заморозки 0…-5 градусів (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).
Жовтень в Україні
Жовтень – другий місяць осені, тому чекати від нього високих температур зазвичай не доводиться. Але в 2024 році синоптики прогнозували погоду для жовтня тепліше, ніж звичайно.
І справді, ще минулого тижня вдень повітря прогрівалося до +20 градусів. Ймовірно, цьому сприяв досить теплий вересень та спекотний серпень, оскільки метеорологічну осінь в Україні зафіксували лише 30 вересня.

Наші Соцмережі