Ukrainian Time

Удари КАБами, балістикою та “шахедами”. Що відомо про атаку РФ по Україні


Удари КАБами, балістикою та “шахедами”. Що відомо про атаку РФ по Україні
21 Жовтня
11:58 2024

З вечора, 20 жовтня, російські війська обстрілювали Харків, Одесу, Кривий Ріг, Київ та область. Є постраждалі.

РБК-Україна собрало все, що відомо на даний момент.

Атака на Київ: падіння уламків в трьох районах та постраждалий

Російські окупанти намагалися бити по столиці. Повітряна тривога в Києві тривала понад 5 годин.

"Російські БПЛА заходили в бік столиці з різних напрямків. Але силами усіх складових Сил Оборони всі безпілотники, а це приблизно до десятка БПЛА ворога, які загрожували місту, були знешкоджені", – зазначили в КМВА.

Внаслідок атаки російських дронів по Києву, зафіксовано падіння уламків в Дніпровському, Голосіївському та Соломʼянському районах міста. А саме:

  • В Дніпровському районі, попередньо, пошкоджено електричний кабель. Інформація щодо постраждалих не надходила.
  • В Голосіївському районі, в багатоквартирному житловому будинку зафіксовано часткове пошкодження оздоблення стін та є вибиті вікна. Без руйнування та пожеж.
  • В Солом’янському районі падіння уламків спричинило пожежу на даху одноповерхового житлового будинку. Займання локалізовано.

Пізніше стало відомо про одного постраждалого.

"Відомо про одного потерпілого у Соломʼянському районі. Медики зафіксували у чоловіка опіки обличчя. Від госпіталізації постраждалий відмовився", – зазначили у КМВА.

Київська область

Вночі дрони РФ атакували і Київську область. Попри те, що влучань в критичні об'єкти не було, зафіксовані пошкодження через падіння уламків.

"Внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в одному з населених пунктів пошкоджена покрівля багатоповерхового житлового будинку, вибиті вікна та часткове руйнування однієї з квартир. Також вибиті вікна ще в одному багатоповерховому будинку та пошкоджено три автомобілі", – відзначили в КОВА.

Крім того, пошкоджено один приватний будинок та гараж.

"Сталося також загоряння на полі. Пожежа ліквідована. Також сталася пожежа на одному з ринків. Загорання оперативно ліквідовано", – додали в адміністрації.

Обстріл Харкова: удари КАБами, 13 постраждалих

Близько 22:00 у Харкові пролунали вибухи. Мер Харкова Ігор Терехов розповів, що місто знаходиться під ударами КАБів. Під атаку потрапили опинилися три райони міста, у деяких з них є певні проблеми з електропостачанням.

"За попередньою інформацією, один приліт в Основʼянському районі міста, біля житлового будинку. На дану хвилину маємо відомості про чотирьох постраждалих. Ще один удар по Київському району міста, біля одного з супермаркетів", – розповів Терехов.

Пізніше число поранених зросло до 6 людей, пізніше до 9 людей. Вже на ранок 21 жовтня відомо про 13 поранених.

"Внаслідок авіаудару по Харкову постраждало щонайменше 13 осіб", – зазначили у ДСНС.

Окрім цього, вибухами пошкоджено лінії електропередач, багатоквартирні будинки, гаражі, АЗС, приватні домоволодіння та автомобілі.

Одеська область: обстріл ракетами, дронами

Окупанти також атакували Одеську область ракетами та ударними безпілотниками.

"Внаслідок вечірньої ракетної атаки на припортову інфраструктуру виникла пожежа. На щастя, постраждалих та загиблих немає", – розповів Кіпер.

Також, за даними голови ОВА, через падіння уламків ракет в Одеському районі сталося загоряння сухої трави та закинутої будівлі.

"Постраждалих немає. Пожежі оперативно ліквідували рятувальники. Після ракетної атаки росіяни завдали удару безпілотниками, які були знищені ППО", – додав він.

Кривий Ріг: ракетна атака та четверо постраждалих

Близько 23:00 під ракетною атакою опинився Кривий Ріг. Попередньо, внаслідок удару по Кривому Рогу постраждала одна людина. Пізніше число поранених зросло до 4 людей.

"Поранена 12-річна дівчинка. Її стан, на щастя, задовільний. Лікуватиметься вдома. Серед потерпілих і 22-річний чоловік та жінки 36 й 63 років. Всім надали необхідну меддопомогу", – розповів голова ОВА Сергій Лисак.

Крім того, пошкоджені готель, 5 багатоповерхівок, об'єкт культури, банк, 2 магазини та 14 автівок.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Наші Соцмережі